Proč je klub lepší než open air?

Nevím jak to máte vy, ale já si myslím své - klub je prostě nejlepší! Hlavně pro nás krátkozraké! A jestli stále nevíte proč tak vám to teď napíši!

  1. Když si stoupnete do první lajny, máte pocit, že vám kdopak zlomí skrz reproduktory žebra! Na festivalu či open air koncertu je super stát u zvukaře, ale pro malou kratkozrakou holku je to nemožné když chce vidět své idoly! V cestě ji stojí zatracené mobily a s největší pravděpodobností se před ní postaví pár dvou metrových namáhaných borců! Takže pokud to není bohatá kapela či bohatý festival s LED obrazovkami uvidí možná tak vyvýšeného bubeníka! Jak už jsem řekla, při první řadě kde vidíme dobře riskujeme úraz, buď to nám prasknou bubínky nebo žebra. Tak se aspoň cítím já. V klubu reproduktory na tak velkou hlasitost nastaveny být nemusí, zvuk nemá "kam utéct" a nemusí zaplnit tak velký prostor. Dunění se sice zcela nevyhnete, ale není to nic tak hrozného! 
  2. Žádná metrová a více rozměrná mezera mezi pódiem a vámi vás v klubu nepotká! Omezený prostor je omezený prostor! Stačí prostě natáhnout ruku a pokud zpěvák nehraje na kytaru nebo není blbec či tak něco klidně si sami placne. Nebo se ho prostě můžete dotknout! Nemusíte k tomu být superman :-D! 
  3. V klubech vystupují kapely s menší fanouškovskou základnou než kapely co vyprodají Strahov a podobné prostory je tedy šance si s nimi pokecat a tak! Tahle věc jde i na malých open air koncertech, vlastní zkušenost. Na větších akcích je víc lidí... 
  4. Počet lidí může být problém v klubu i venku, ale v klubu jich je přece jen míň! Pokud zrovna nebudete na pouti či někde kde se lidem moc nechce do kotle se o své místo nemusíte zas až tak bát. To platí pro oba... Věřte však, že když budete mít u pódia prostor pro normální rockovou existenci budete velice šťastní! Na festivalu jsem si o to pitomé zábradlí málem narazila žebro! 
  5. Klub má prostě super atmosféru a basta! Můžete si s kluky (možná i s opačným pohlavím) dát placáka, věnovat pivo dostat přímo z ruky trsátko... Věřte mi blíž jim být už nemusíte! Jste si tak blízko, že klidně můžete cítit jejich pot! Což ostatně platí i o ostatních kolem, ale tomu se asi nikde nevyhnete! Kapely hrající v klubech navíc nemusí být tak pyšné, nechají se pozvat na pivo , pokecají a budou si vašeho zájmu sakra vážit! 
Tak co vy a koncerty, které máte raději? Pokud jste Glam rocker jako já stejně nemáte moc možností na velké koncerty, protože vaše kapely buď to hrají po celém světě velké haly jen na vaši zemi, město serou nebo hrají v klubech :-D 

Komentáře

  1. Jsem asi výjimka. Mám 150cm a mám radši fesťáky venku a přitom nemám problém vidět. V klidu se probiju do první řady a když to nejde, tak uteču na tribuny, pokud je koncert na stadionu, přičemž je i lépe slyšet a to jde :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky